Voorlezen aan ouderen

Kom en luister mee naar boeiende verhalen, sprookjes, gedichten, liedjes, ... die vrijwilligers in de bib voor jou hebben gekozen. Samenzijn, luisteren naar een verhaal en een babbeltje bij een kop koffie doet ontzettend veel deugd.

Wanneer
dinsdag 3 maart 2020

Lessenreeks 'Aan de slag met de tablet / smartphone (Android)'

We richten ons op beginnende gebruikers en leren hen gaandeweg alle functies van hun toestel kennen. We belichten de meeste standaard Android-apps. Lessenreeks van vier sessies, gegeven door vrijwilligers van de bib. Maximum 6 deelnemers per reeks. Breng je Android-tablet of smartphone mee, je paswoord en eventueel een geldige google- of gmail-account.

Wanneer
Van 6 maart 2020 tot 27 maart 2020

Familiedag

Geen Jeugdboekenmaand zonder feest! De bib organiseert een voormiddag vol luisterplezier en creatieve workshops voor kinderen van 4 tot 12 jaar oud. De Markgraaf en de bib worden omgetoverd tot een waanzinnig leuke en creatieve ontmoetingsplek. Wat doet kunst met jou? Kom luisteren naar mooie verhalen over kunst, maak iets creatiefs voor aan onze muren onder begeleiding van een kunstenaar of ...

Wanneer
zaterdag 7 maart 2020

VertelHotel

Ons VertelHotel is open vanaf 7 maart. Gasten zijn welkom elke eerste zaterdag van de maand van 10.00 tot 11.00 uur, ook tijdens de vakantie. Ben je tussen de 0 en de 100 jaar? Ben je zwaar fan van verhalen en luisteren? Dan neemt onze verhalengids je graag mee op pad langs kastelen, dichte wouden, nieuwe werelden, … Reserveren is niet nodig, er zijn kussens genoeg.

Wanneer
Van 7 maart 2020 tot 5 december 2020

Workshop ‘Plan je reis met de computer’

Met behulp van de computer plannen we onze reis naar de juiste bestemming, op het juiste moment, op de beste manier en... aan de beste prijs. Wil je deze workshop volgen, dan beschik je best over een basiskennis computer en zoeken op het internet. Breng je laptop met Windows 10 mee. Heb je er zelf geen? Dan kan je er een gebruiken van de bib.

Wanneer
Van 10 maart 2020 tot 17 maart 2020

Kom met al je digitale vragen naar C@fé Linc in de bibliotheken van Bibkwintet

Hoe krijg ik muziek op mijn smartphone? Waarom toont Facebook mij die nieuwe tas die ik al maanden wil en hoe zet ik dat af ? Met welke apps kan ik e-boeken lezen? Waarom moet ik mijn tablet updaten …? Hoe bescherm ik mijn privacy? …. Heb jij ook zoveel vragen over het gebruik van je smartphone, tablet of laptop? Tussen oktober en april organiseren de bibliotheken van Bibkwintet elke maand een ...

Wanneer
woensdag 11 maart 2020

Samenlezen

Kom eens proeven van samenlezen. We gaan samen op zoek naar het verhaal achter een tekst. De begeleider leest een stukje tekst hardop voor, je luistert of volgt mee. Woorden roepen iets op: beelden of herinneringen. Dat mag je tijdens samenlezen delen, of niet. Je bent vrij. We eindigen onze bijeenkomst met een gedicht, of we beginnen er mee. Laat je verrassen, kom gewoon genieten. Je sluit ...

Wanneer
Van 4 december 2019 tot 29 april 2020

Leeskring Kontich - een (literaire) wereld gaat voor je open!

De leeskring komt zes keer per jaar samen om een boek te bespreken onder begeleiding van een medewerker van Leesweb. Tijdens die besprekingen worden ervaringen, gevoelens, ideeën, en verwondering gedeeld. Lid zijn van de Leeskring zet bovendien aan tot (meer) lezen én je ontdekt boeken/auteurs waar je misschien, in eerste instantie, zelf niet voor zou kiezen.

Wanneer
donderdag 26 maart 2020

Verhaalkabaal Speciaal: lente

De lente is in het land! Dat vraagt om een extra Verhaalkabaal met vrolijke verhalen vol lentebloesems, kuikentjes, vlinders en paashazen. Na het voorlezen maken we een knutselwerkje.

Wanneer
zaterdag 28 maart 2020

Voorlezen aan ouderen

Kom en luister mee naar boeiende verhalen, sprookjes, gedichten, liedjes, ... die vrijwilligers in de bib voor jou hebben gekozen. Samenzijn, luisteren naar een verhaal en een babbeltje bij een kop koffie doet ontzettend veel deugd.

Wanneer
dinsdag 7 april 2020