Ilja Leonard Pfeijffer in gesprek met Roderik Six [UITVERKOCHT]

Bibkwintet presenteert ... Een avond met Ilja Leonard Pfeijffer.

Ilja Leonard Pfeijffer debuteerde in 2002 met zijn roman Rupert, een bekentenis, maar vandaag doet vooral het alom bejubelde Grand Hotel Europa een belletje rinkelen. Voor La Superba waarin zijn thuisstad Genua centraal staat, ontving Pfeijffer in 2014 de Libris Literatuur Prijs. Recenter verschenen ook nog Brieven uit Genua, Peachez, een romance en Quarantaine, Dagboek in tijden van besmetting waarin hij verslag uitbrengt van het leven in Noord-Italië dat zwaar werd getroffen door Covid-19. 

Pfeijffer is één van de meest veelzijdige en gelauwerde namen uit de hedendaagse Nederlandstalige literatuur. Naast zijn romans legt hij zich graag toe op andere literaire genres zoals toneelteksten, essays en poëzie. In zijn columns en documentaires voor televisie toont Pfeijffer zijn kritische blik en maatschappelijk engagement. 

Terugkerende thema’s in dit rijke oeuvre zijn de vervagende grenzen tussen fantasie en werkelijkheid, vroeger en nu, identiteit en migratie. En de liefde. Die natuurlijk ook.

Ilja Leonard Pfeijffer wordt geïnterviewd door Roderik Six, literair journalist bij het weekblad Knack én auteur van verschillende romans waaronder Volt en Monster uit 2021. 

(foto © Stephan Vanfleteren)

Meer info? bibkwintet@bibliotheek.be